EsettanulmanyokAjanlatokReferenciak

 Fórum, spam nélkül


Fórum, spam nélkül

Hírlevél 1 x 1


Nilsson "csodalencséje"


Ha már fáj... A teniszkönyök projekt


A magányos honlap eseteAz utóbbi időben rengeteg fórum-szoftver érhető el az interneten, legtöbbjük nyílt forráskódú és ingyenesen felhasználható. Ez rendkívül költségkímélő a komoly erőforrásokkal nem rendelkező cégek számára, mivel így ők is részévé tudják tenni ezt  az eszközt stratégiájuknak.
Az interneten szörfölve gyakran találkozom olyan honlapokkal, melyek fórumait elárasztja a spam, vagyis a kéretlen üzenet.
Hogyan védekezhetünk az irdatlan mennyiségű szexuális kiegészítő és serkentőszer-ajánlat és hamis gyógyszer-vásárlási lehetőség küldőivel szemben?

A képlet:

Minél ismertebb a kiválasztott fórum-motor, annál valószínűbb, hogy a spam-küldők kitaláltak olyan robotokat, melyek képesek a felhasználói felület átlépésével üzeneteket elhelyezni ott.

Minél kevésbé ismert a fórum-motor, annál valószínűbb, hogy olyan biztonsági réseket találunk benne, melyek révén a fenti ügyeskedés szintén véghez vihető.

Jogos tehát a kérdés: mit válasszak?

Az ismertebb fórum-motorok hosszabb ideje használatban vannak, fejlesztőik nagyobb tapasztalattal bírnak e téren, tehát, ha nincs erőforrás egyedi motor létehozására fórumának felépítéséhez, akkor célszerű mégis az ismertebbeket választani.

Ha viszont az ismertebb motort választja, akkor annak beállításait jól át kell nézni és csak azután nyilvánossá tenni, miután gondosan letesztelték a szoftver működését.

Mire ügyeljünk a beállításoknál?

Minden fórum beállításainál van két olyan pont, amire spam szempontból nagyon nagy figyelmet kell fordítani.

  1. Regisztráció: a captcha rendszerek használatával a robotok jelentős része alkalmatlanná válik feladatának ellátására, hiszen ezen"botok" nem képesek úgy értelmezni a látott képet, mint az emberi agy. Ha a rendszer generál jelszót a felhasználónak valamint ezzel párhuzamosan a felhasználói hozzáférést első használat előtt aktiválni kell, akkor pedig -elméletben- az így létrejött szűrő-rendszer az összes robotot kiszűri az oldalról.
  2. Üzenet küldése/válaszüzenet:ügyeljen rá, hogy az egyes fórumtémákhoz való hozzáférés korlátozható legyen! Az olvasást célszerű mindenkinek elérhetővé tenni, de a hozzászólások írását és a válaszolást, privát üzenetek küldését csakis és kizárólag regisztrált tagoknak érdemes engedélyezni.

A fentiek figyelembevételével az Ön fóruma is biztonságos hely lehet.Egyedi fórum modul

Ez az egyedi fórum modul felhasználható bármely általunk épített honlapban, alkalmas felhasználói visszajelzések fogadására és egyszerű csevegésre is.Hírlevél 1 x 1

Ha cége életében változások állnak be, akkor érdemes ezeket a pozitív dolgokat tudatnia korábbi és leendő megbízóival. Az ilyen kommunikáció költséghatékony módja az e-mailben küldhető hírlevél.Honlapok: Magyar Pénzverő Zrt.

Jelenlegi, harmadik változatában 2006-ban indítottuk útjára a Magyar Pénzverő Zrt. honlapját, mely a modern technológiát ötvözi a klasszikus, elegáns grafikával és a gazdag tartalommal.Honlapok: Csepel RG Klub

A Csepeli Ritmikus Gimnasztika klub honlapját szponzoráció keretében terveztük meg, és folyamatosan működtetjük.honlapok: teniszkönyök.hu

Két oldal mélységű honlap, melynek nyitóoldala ismerteti a kórképeket és a már létező orvosi kezelést, valamint megadja a lehetőséget az olvasónak a cég által a problémára kínált újszerű megoldás megismerésére, egy kattintás árán.Ingyen van?

Ha azt a honlapot, amivel pénzt szeretnének keresni, olyan helyre rakják, ami ingyen van, akkor hamarosan azzal szembesülhetnek, hogy a fejlécben, láblécben és az oldal egyéb részein a konkurencia hirdetései tobzódnak. Ilyenkor aztán kiderül, valójában mi van ingyen.