EsettanulmanyokAjanlatokReferenciak

 Ingyen van?


Jegyzetek


Hosszú domain - hosszú kín


Ingyen van?

A Tudás Átka!Semmi sincs ingyen

Ha azt a honlapot, amivel pénzt szeretnének keresni, olyan helyre rakják, ami ingyen van, akkor hamarosan azzal szembesülhetnek, hogy a fejlécben, láblécben és az oldal egyéb részein a konkurencia hirdetései tobzódnak.

Akik ráébrednek arra, hogy a szolgáltatójuknak fizető hirdetők csak kiveszik a pénzt a pénztárcájukból azzal, hogy az oldalukon jelennek meg, ilyenkor rászánnak egy kis pénzt a reklámmentességre. Ekkor már nekik is világossá válik, hogy semmi sincs ingyen. 

Szoftver-ellátottság

Aki nem foglalkozott még tárhely-bérbeadással vagy tárhely üzemeltetéssel, illetve komolyabban informatikával, az valószínűleg nem tudja, hogy a tárhely (pontosabban a webszerver) több, bonyolult szoftver rendszerbe szervezettségét jelenti. Ezen rendszerek beállításai meglehetősen szerteágazóak. Az "ingyenes" tárhelyek többsége még ma sem nyújt teljes szoftvertámogatást, illetőleg biztonsági okokból rengeteg, a mai alkalmazások működéséhez elengedhetetlen modult nem hagy működtetni. Ez egy olyan korlát, ami az ingyenes szolgáltatóknál lévő honlapokat hátrányban tartja a fizetős szolgáltatásokat igénybe vevőkkel szemben.

Megjegyezhetetlen internet-címek

Az "ingyenes" szolgáltatók rendszerint saját domain-nevük ALÁ sorolják be felhasználóikat. Sokan talán el sem gondolkoznak rajta, ezért most bemutatok egy példát, fiktív nevekkel. Tegyük fel, hogy van egy kisállat-kereskedésem és szeretnék nyitni egy webáruházat, ahol állateledelt lehet vásárolni.

Azt mondom, hogy nem költök tárhelyre, jó nekem az ingyenes is, ezért regisztrálok egy szolgáltatónál. Ezután a honlapom címe allateledel.csikoszokni.hu lesz, avagy allateledel.csz.hu, rövidebben.

A boltomat összeállítom, a regisztrációkor mindenféle információt megadok, amelyben meghatározom, mire keresve találjanak meg, stb. Nagyjából fél óra alatt megvan minden beállítás.

Minden megadott információ a megtalálhatóságot segíti, de paradox módon az oldalon megjelenített hirdetéseket is meghatározza.

A frissen nyíló webáruházban az előzőekben leírtak mellett még a következőket fogom tapasztalni:
Ha sikerül visszajelzéseket gyűjteni a webáruházamat meglátogató vevőktől, akkor ők jelezni fogják, hogynem tudtak elérni engem, mivel nem találták az allateledel.hu, vagy az allateledel.fw.hu vagy allateledel.atw.hu címeket -tíz lehetséges vásárlóból talán egy lesz képes megjegyezni és pontosan beírni a böngésző címsorába az általam használt allateledel.csz.hu nevet, ami óriási veszteség!

Ekkorra az értékes munkaidőmből elment fél óra a regisztrációval, még 2-3 óra azzal, hogy felépítsem magamnak a honlapomat - hiszen nem gondoltam át semmit, csak belevágtam - és még mindig csak egy üres webáruházam van, ahová fel kéne vinni a termékeimet. Akárhogy is számolom, az elvesztegetett idő, amit arra fordíthattam volna, hogy reklámozzam az új áruházam, vagy hogy eladjak valamit offline, meglehetősen sokba kerül. Mire a termékeket is felviszem - persze szigorúan minimális tartalommal, mert nincs rá időm - a veszteségem pénzben számítva már százezres magasságokban jár.

Nos, EGY veszteséget már látunk, most viszont gondolkozzunk tovább közösen!

Mi történne, ha a konkurencia bejegyeztetné az allateledel.hu domaint?
A maradék 9 lehetséges vevő NÁLA landolna!

Az előbb tehát generáltam magamnak százezer forintnyi veszteséget, majd még a lehetséges vevőket is elveszítem, mindezt azért, hogy megspóroljak évi max. 12000 forint költséget. Megérte?

Mit tehet ellene?

  1. Ne használjon ingyenes tárhelyet!
  2. Használjon jól megjegyezhető domain nevet!
  3. Bízza honlapja felépítését a profikra! 


Egyedi fórum modul

Ez az egyedi fórum modul felhasználható bármely általunk épített honlapban, alkalmas felhasználói visszajelzések fogadására és egyszerű csevegésre is.honlapok: teniszkönyök.hu

Két oldal mélységű honlap, melynek nyitóoldala ismerteti a kórképeket és a már létező orvosi kezelést, valamint megadja a lehetőséget az olvasónak a cég által a problémára kínált újszerű megoldás megismerésére, egy kattintás árán.Honlapok: Csepel RG Klub

A Csepeli Ritmikus Gimnasztika klub honlapját szponzoráció keretében terveztük meg, és folyamatosan működtetjük.Honlapok: Magyar Pénzverő Zrt.

Jelenlegi, harmadik változatában 2006-ban indítottuk útjára a Magyar Pénzverő Zrt. honlapját, mely a modern technológiát ötvözi a klasszikus, elegáns grafikával és a gazdag tartalommal.