EsettanulmanyokAjanlatokReferenciak

 Tömegjelenetek


Fotó - Csapatmunka


Honlapok: Magyar Pénzverő Zrt.


Érme-csomagolás: 200Ft elsőnapi veret


Ha már fáj: teniszkonyok.hu hirdetés


Fotó - Ritmikus Gimnasztika


Fotó - Koncertek


Fotó - Tánc, színház


Érme-csomagolás: Reneszánsz emlékév


Tekerjünk! - Fermathron


Nem csak kenyérrel él az ember...Gyakorta felmerülő igény, hogy egy-egy továbbképzésen, csapatépítő tréningen készüljön olyan kép amelyen valamennyi résztvevő látható. Ez éppoly jó móka, mint amilyen nehéz a jó megvalósítás. Ki ne emlékezne az iskolai osztályképek elkészítésére? Ahogy visszaemlékszem, nem nagyon szerettük, és az eredmény sem volt igazán szívderítő. Mégis, mikor a kezünkbe kerülnek ezek a régi képek, eszünkbe jut megannyi csíny amivel a nehéz helyzetben levő fényképész életét igyekeztünk megkeseríteni. A V-t formázó ujjak az előttünk álló feje felett, az expozíció pillanatában hátraforduló fejek, és az össze-vissza bámészkodás nem ritka a vezetői tréningek záróképeinek elkészítésekor sem, igaz?

Aki részt vett már ilyenen, tudja. Természetesen mindez nem tartja vissza  a résztvevőket attól, hogy elvárják a kifogástalan képeket. Ha nem akarunk órákat tölteni a monitor előtt retusálással, nincs más hátra, mint jól felkészült asszisztenssel érkezni a helyszínre, aki beszéli a csoport nyelvét legalább olyan szinten, hogy segítséget kapjon a képen szereplők beállításában, és képes legyen kedves erőszakossággal rávenni a társaságot annyi figyelem összpontosításra ami lehetővé teszi, hogy kevés expozícióból is legyen megfelelő kép.

Lássuk csak közelebbről!

Az ilyen képek bevilágítási igényéről, a megfelelő objektív kiválasztásáról itt nem bonyolódnék hosszabb fejtegetésbe, legyen elég annyi, hogy olyakor az is két embert igényel, hogy az autóból behordjuk a felszerelést.

Egy 100 főnél nagyobb létszámú társaságot megpróbálni lépcső hiányában beállítani istenkísértés, súlyosbítva azzal, hogy nincs elég távolságunk a teljes szélesség eléréséhez, különösen, ha ez a türelmetlenül várakozó csoport jelenlétében derül ki.

Itt is van tehát házi feladat...

Rendezvény-fotó ajánlat

Képeket nézegetve hallottam, "itt voltak Zoliék is csak nem látszanak, mert nem fértek bele a képbe" vagy "ez itt Zsuzsi csak épp hátat fordított" vagy "sajnos kicsit homályos lett, olyan sötét volt". Ugye ismerős mondatok? Többé nem kell életlen vagy sötét képek miatt aggódnia, ha tovább kattint.Rendezvények fényképezése

Józsi "party-fotói" életlenek és "valahogy" közöttük maradt Gizike, a sikító titkárnő, meglehetősen "ciki" pózban? Ha el szeretné kerüni az ilyen eseteket, kattintson!Nem csak kenyérrel él az ember...

Únja már a kommersz serlegeket, a tömegcikk plecsniket és okleveleket? Ha úgy érzi, hogy  jutalomként ízléstelen vackokat "adományozni" kínos, akkor érdemes tovább olvasnia.Fotó - Koncertek

A Veszprémi Ünnepi Játékokon Candy Dulfer és Maceo Parker, a két szaxofonos-énekes világsztár funkypartit rendezett az érseki palota előtti Szentháromság téren. Ugyanitt lépett színpadra a Gipsy Kings, amely világszerte népszerűvé tette a flamenco Sevillananak nevezett ágát.