EsettanulmanyokAjanlatokReferenciak

 Cenzúra!


Csak egy kattintás?


X. Veszprémi Utcazene Fesztivál


Miért mondjuk nem magyarul?


Cenzúra!

A Házi Feladat


Életem honlapjaKorunkban a kormányzatok túl nagy nyomást gyakorolnak az újságírókra, hívja fel a figyelmet az "International Society for Human Rights" (ISHR) nevű szervezet.

Mivel minden fillérre szükségük van, ha talpon szeretnének maradni a cenzúra elleni küzdelemben, így valami olcsó megoldást kerestek ismertségük növelésére.

A német Jung von Matt/Alster ügynökséget bízták meg a feladat elvégzésével, akik előálltak egy brilliáns ötlettel a "Sajtószabadságot a 2008-as olimpiai játékokon" című sajtókonferencián.

Minden, ide érkező újságírónak adtak egy sárga kiemelőfilcet, amiben az eredetileg virítósárga tintát feketére cserélték, és "elfelejtettek" szólni erről az ügyes trükkről.

Így az újságírók kiemelés helyett saját maguk cenzúrázták szövegeiket, ami elég figyelemfelkeltőnek bizonyult ahhoz, hogy az ISHR a konferencia végeztével 50%-kal több olyan újságírói megkeresést kapjon, akik a cenzúrázással kapcsolatos irodalomra kíváncsiak, valamint elég figyelemfelkeltő volt a szervezet tollon feltüntetett honlapjának 28%-os látogatottság-növekedéséhez. A kampány sikeres volt, mi pedig egy újabb brilliáns ötletet ismerhettünk meg, homlokunkra csapva: "Hogy ez nekem nem jutott előbb eszembe!"
(A tollon olvasható felirat: "Sok országban a sajtót naponta cenzúrázzák. Ezt megváltoztathatja: www.igfm.de")