EsettanulmanyokAjanlatokReferenciak

 X. Veszprémi Utcazene Fesztivál


Csak egy kattintás?


X. Veszprémi Utcazene Fesztivál

Miért mondjuk nem magyarul?


Cenzúra!


A Házi Feladat


Életem honlapja,,Veszprémben július közepén ismét utcára vonulnak a zenészek, így adva hangot tiltakozásuknak a hétköznapok unalmas uralma ellen." ismerteti a fesztivált Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere, és néhány eltöltött nap után ezen a remek és színvonalas rendezvényen valószínűleg minden "fesztiválozó" rossz szájízzel fog visszatérni a valóságba, a "hétköznapok unalmas uralmához", ugyanis bizton állíthatom, a X. Veszprémi Utcazene Fesztivál mindenkit elvarázsolt.

 

 

A fesztivál egyszerre ad otthont több neves külföldi illetve magyar zenekar és szólista koncertjének, valamint biztosít fellépési lehetőséget számos kevésbé ismert magyar formációnak. Mindezek a fellépések különböző méretű világított és kihangosított színpadokon zajlanak, de természetesen az "igazi" utcazene szerelmesei is remekül fognak szórakozni, lévén a városban mindenhol szól a zeneszó,  hisz bárhol botolhatunk nem a fesztivál hivatalos fellépőiként bejelentett muzsikusokba szerte a városban.

 

Természetesen a fesztivál fő célja az, hogy mind a látogatók, mint a zenészek jól szórakozzanak és együtt élvezzék a zenét. Viszont a hazai fellépők az egész rendezvény ideje alatt versenyben állnak egymással, lévén a legjobbak kétszer félmillió forinttal lesznek gazdagabbak. Hogy ki lesz ez a két szerencsés tehetség, az egyikről a közönség, a másikról pedig egy szakmai zsűri rendelkezik.

Meglehetős biztossággal állíthatom azt is, hogy itt bizony mindenki megtalálja a neki kedves muzsikát, hisz a világ legkülönbözőbb pontjairól (Franciaország, Argentína, Olaszország, Ausztrália, Chile) hozzák el a zenét a világ mégkülönbözőbb pontjairól. Aki pedig netán belefáradt volna a sok zenébe, természetesen számos más program él még az érdeklődők számára. 

Ma (2009. Július 18.) lesz a hazai zenészek közti verseny eredményhirdetése, valamint a zárókoncert, még nem késő lejönni, bár az időjárás egyelőre nem a legkedvezőbb.

 További képek itt és itt.